Haber

Boğaziçi Davası: 14 Öğrenci İçin İstenen Ceza Belli Oldu

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemler sırasında, Rektör Prof. 12 sanık için 3 yıl 6 aydan 21 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 6. duruşmada sanık ve müştekileri avukatları temsil etti.

Duruşmada vakıfla ilgili mütalaasını açıklayan Savcı, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. 5 Ekim 2021 tarihli görüntü inceleme ve tespit raporuyla belirlendi. Rektör İnci de dahil olmak üzere araçta birden fazla kişiyle birlikte ‘hürriyetten yoksun bırakma’ suçunu işledikleri için zincirleme suç hükümlerinin uygulanması istendi. ve şoförü Şenol Aydın. Mütalaada sanıkların hukuka aykırı bir eylemde bulundukları ve tüm uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar ettikleri belirtildi. Sanık Caner Perit Özen’in güvenlik görevlisi Faruk Kardoğan’ı boğazını sıkarak yaraladığı da mütalaada yer aldı.

Mütalaada, 12 sanık hakkında “Hürriyetten yoksun bırakma”, “Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşüne katılma”, “Görevini yapmamak için ikamet etme” suçlarından 3 yıl 6 aydan 21 yıla kadar hapis istemi istendi.

Ersin Berke Gök hakkında ‘hürriyetten yoksun bırakma’, ‘yasaya aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılma’, ‘görevini yapmamaya direnme’ ve ‘kamuya zarar verme’ suçlarından 4 yıl 6 aydan 25 yıla kadar hapis cezası istendi. Emlak’. Sanık Eftelya Koyuncu da ‘Hürriyetten mahrum bırakma’, ‘Hukuka aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşüne katılma’, ‘Görevini yapmamaya direnme’ ve ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçlarından 4 yıl 8 aydan 23 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlaması için 3 Şubat’a ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. tutuklananlar ‘şüpheli’ idi.

İddianamede, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. hareketli. Öğrencilerin slogan attığının belirtildiği iddianamede, özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında kısa süreli arbede çıktığı, şüpheli Berke Gök’ün tüm uyarılara rağmen kaportaya çıktığı belirtildi. ve ofis aracının üzerine atlayarak bekleyen grubu provoke etti. İddianamede yer alan dilekçede, zanlı Perit Özen’in, zanlı Berke Gök’ü resmi araçtan indirmeye çalışan özel güvenlik görevlisi Faruk Kardoğan’ı boğazından sıkarak gerçeği geri çektiği iddia edildi. İddianamede 14 sanık, ‘2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’, ‘Hürriyetten yoksun bırakma’, ‘Görevini yapmamaya direnme’ suçlarından 5 yıl 3 aydan 25,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. ve ‘Kara ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması’. cezalandırılması istendi. Tutuklu sanıklar Berke Gök ve Caner Perit Özen, 7 Ocak 2022’deki duruşmada tahliye edildi.

haber-derik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu