Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Karacabey’de kapılarını açtı.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde 11’incisi düzenlenen “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı” kapılarını halka açtı.

Fuar hafta sonuna kadar gece 22:00’ye kadar ziyaret edilebilir. Ömer Matlı Kapalı Pazar Yeri’nde 12 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan Karacabey Tarım Fuarı’na katılan 200’den fazla marka eserlerini sergiledi. Açılışa Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, çiftçiler ve çok sayıda hemşeri katıldı.

Programın açılışında konuşan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Karacabey’in tarımda her zaman yükselen bir yıldız olduğuna değindi. Aygül, “Karacabey Türkiye’nin çok önemli bir tarım merkezi. Bursa’mızın da gözbebeği olan bir ilçe. Bu nedenle bu tarım fuarının burada olması son derece değerli. Karacabey ilçemiz Türkiye’de bir marka. Tarımsal üretimi ve tarımsal üretim değeri bakımından Türkiye.TÜİK verilerine göre çok yüksek miktarda hayvancılık ve tarımsal üretim yapan ilçemiz.Karacabey tek başına Türkiye’nin salça üretiminin yüzde 40’ını sağlamaktadır.Karacabey ekonomik açıdan çok önemli bir yere sahiptir. . Büyük bir bölümü burada bulunuyor. Yeni çağdaş teknolojinin tarımla buluşması açısından fuarlar son derece önemli.”

Belediye Başkanı Ali Özkan, tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çekti. Belediye olarak tarımla ilgili birçok faaliyette bulunduklarını ifade eden Özkan, “11’incisi düzenlenen tarım fuarı her yıl artan bir coşkuyla devam ederken maalesef bu organizasyonu üzüntüyle ve üzüntüyle yaşıyoruz. Bu yıl yüzyılın felaketi olarak nitelendirilebilecek deprem nedeniyle ne yazık ki hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz.Devlet-millet işbirliği çerçevesinde yaraları sarma çabalarımız devam ediyor.Karacabeyimiz, tarımın başkenti sayılan nezihler şehri domates, tohum, sebze ve meyvede bir çok tarımsal faaliyette bulunmaktadır.Büyükbaş hayvancılıkta liderdir.Çiftçilerimiz Türkiye’ye mal olan işleri kaliteli bir şekilde üretmektedir.Karacabey çiftçisi üretimde sıkıntı yok. Geçen yıl Karacabey çiftçimiz keyifli bir yıl geçirdi. Bu yıl da çiftçilerimize bereketli ve güzel bir yıl diliyorum” dedi.

Karacabey İlçe Müftüsü Abdullah Karaca’nın duasının ardından “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı”nın açılış kurdelesi ilçe protokolü tarafından kesildi. Protokol üyeleri daha sonra fuar alanındaki stantları gezdi. Ziyaretçilerine kapılarını açan fuarın gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili ekipman, makine, yol ve tekniklerin yer aldığı ve hafta sonuna kadar gece saat 22:00’ye kadar ziyaret edilebileceği kaydedildi. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu